تاریخچه تندخوانی

تاریخچه تندخوانی
0.5/5
فهرست مقاله

شاید این سوال برای شما هم بوجود آمده باشد که:

آیا تندخوانی منشا رسمی دارد؟

آیا در سایر کشورها به صورت رسمی به آموزش این مهارت پرداخته می‌شود؟ یا فقط یسری مدرسین خاص با بکارگیری این عبارت زندگی خود را می چرخانند و امرار معاش می‌کنند!

بنابراین در این مقاله قصد داریم تا به شرح تاریخچه و نقطه شروع تندخوانی بپردازیم.

 

تندخوانی و جنگ جهانی دوم

شاید برایتان جالب باشد که نقطه آغاز تندخوانی به جنگ جهانی دوم برمی‌گردد. در این جنگ خلبان‌های نیروی هوایی آمریکا با یک مشکل اساسی روبرو بودند که سبب بروز تلفات بسیار برای رژیم آمریکا می‌شد؛ و آن مسئله این بود:

زمانی که خلبان‌ها با سرعت بالا در حال پرواز بودند، نمی‌توانستند به طور همزمان سرعت، ارتفاع از سطح دریا، سوخت جنگنده و حملات هواپیمایی دشمن را کنترل کنند؛ به همین علت در ارتفاعات و سرعت‌های بالا به علت ترس هرچه که جلوی دیدشان بود را مورد هدف قرار می‌دادند و این یعنی در بیشتر اوقات نیروهای خودی را عوض نیروهای دشمن مورد هدف جنگنده قرار می‌دادند که باعث ایجاد تلفات زیاد برای ارتش امریکا می‌شد.

سرانجام یک پزشک فرانسوی به آن‌ها پیشنهاد می‌دهد که عضلات چشمان خود را با تمرین‌های مختلف تقویت کنند و حوزه دید و سرعت دید خودشان را وسیع‌تر کنند. پس از انجام تمرینات مختلف گسترش حوزه دید، خلبان‌ها متوجه شدند که میتوانند در سرعت‌های بالا، نیروهای خودی را از غیرخودی تشخیص دهند و این امر سبب کاهش تلفات آمریکاییان در جنگ جهانی دوم شد.

با درس‌گرفتن از این تجربه ما می‌توانیم از تقویت حوزه بینایی به عنوان یکی از مهارت‌های مهم در تندخوانی یاد کنیم.

 

اویلین وود مبدع روش جامعه تندخوانی

در سال ۱۹۵۸ میلادی معلمی آمریکایی به نام اویلین وود تلاش کرد تا به این موضوع پی ببرد که:

چرا برخی افراد به طور طبیعی سرعت مطالعه بالاتری نسبت به دیگران دارند؟

 

سپس تلاش کرد تا این مهارت را در خود بوجود آورد و متون را با سرعت بیشتری مطالعه کند. تا اینکه روزی در حین مطالعه متوجه شد که چشمانش می‌توانند حرکت دست او را دنبال و از آن تبعیت کنند و این حرکت دست (به اصطلاح خط‌بری) باعث می‌شد که مطالعه او سرعت بیشتری بگیرد. بنابراین پس از آن از دستش به عنوان یک نشانه یا خط‌بر کمک می‌گرفت.

سرانجام اویلین وود روش جامعی برای تندخوانی ابداع کرد و برای اولین‌بار در دانشگاه یوتا ایالات متحده آمریکا به تدریس آن پرداخت و در سال ۱۹۵۹ نیز به طور عمومی خط بری را، تحت عنوان محرکی برای تندخوانی در شهر واشنگتن‌دی‌سی تعلیم و گسترش داد.

پس از آن به طور رسمی در دانشگاه هاروارد به تدریس تکنیک‌های تندخوانی و تقویت حافظه پرداخته شد؛ که نتیجه آن هم رشد چشمگیر معدل دانشجویان در آن ترم تحصیلی بود.

اویلین وود در طول حیات خود سمینارهای مختلفی برای آموزش فنون تندخوانی برگزار نمود و با همکاری همسرش توانست موسسه‌ آموزشی تندخوانی تاسیس کند که به دنبال آن بعدها بالغ بر ۱۵۰ شعبه موسسه آموزشی در سراسر آمریکا بنا شد.

سرعت مطالعه اویلین وود

اویلین توانایی خوانش بیش‌از ۲۷۰۰ کلمه در دقیقه را داشت و توانسته بود:

  • مهارت عبارت‌خوانی را به جای کلمه‌خوانی بدست آورد
  • بلندخوانی را از مطالعه خود حذف کند.

اویلین در دوران تدریسش به یک نکته خیلی مهم پی برد و آن هم این بود که برخلاف دیدگاه دیگران، افراد تندخوان در دریافت اطلاعات حاصل از مطالعه موفق‌تر هستند و درک مطلب بالاتری نسبت به بقیه دارند!

در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی تبلیغات کلاس‌های تندخوانی اویلین به طور مرتب از تلویزیون پخش می‌شد و او موفق شد کتابی تحت عنوان «مهارت‌های خواندن» را منتشر کند.

 

شاگردان سرشناس کلاس‌های اویلین وود

از شاگردان سرشناس اویلین وود می‌توان به افراد زیر اشاره کرد:

جان اف کندی (سی‌وپنجمین رئیس‌جمهورایالات متحده آمریکا)

جرالد فورد (سی‌وهشتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا)

جیمی کارتر (سی‌و‌نهمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا)

به همراه پرسنل کاخ سفید در زمان ریاست جمهوری این افراد

استیو آلن ( بازیگر و هنرپیشه شناخته‌شده آمریکایی)

در برنامه تلویزیونی شبکه CBS یکی از شاگردان اویلین ادعا کرد که توانسته ۶۸۹ صفحه از رمان بر باد رفته را در کمتر از یک ساعت مطالعه کند!

جیمی کارتر و دخترش در حال گذراندن دوره تندخوانی در کاخ سفید سال ۱۹۷۷

 

تندخوانی و عصر حاضر

امروزه تکنیک‌های تندخوانی و تقویت حافظه در بسیاری از دانشگاه‌‎های برتر جهان در حال آموزش و تدریس است. در برخی از کشورها مثل ژاپن یکی از مهارت‌های لازم برای اینکه افراد بتوانند وارد دانشگاه شوند، مهارت تندخوانی می‌باشد و دانشجویان تا زمانی که این مهارت را فرا نگیرند حق ورود به دانشگاه را ندارند.

در برخی از شرکت‌ها و سازمان‎های مهم دنیا از جمله گوگل، اپل و… یکی از شرایط استخدام افراد، سرعت مطالعه بالای ۱۰۰۰ کلمه در دقیقه است؛ و همین موارد است که باعث می‌شود این سازمان‌ها روزبه‌روز در حال توسعه و پیشرفت محصولات خود باشند.

اگر شما هم می‌خواهید جز کسانی باشید که از تکنیک‌های تندخوانی برای افزایش سرعت مطالعه خود استفاده کنید، پیشنهاد می‌شود در دوره مقدماتی و رایگان نخبگان تندخوانی شرکت کنید و سرعت مطالعه خود را تا ۳ برابر افزایش دهید.

 

فراموش نکنید که هر فردی در رابطه با شغلی که دارد، باید ابزار مناسب برای انجام آن کار را داشته باشد. هیچ مکانیکی بدون استفاده از ابزارآلات نمی‌تواند کار خود را به نحو احسن انجام دهد. این ابزارها علاوه‌بر انجام عمل به نحو احسن سبب تسریع در فرایند انجام کار نیز می‌شود. ابزار مطالعه نیز یادگیری تندخوانی و روش‌های مطالعه است. پس بیاییم با یادگیری این مهارت مهم و کارساز در قرن بیستم تحولی بزرگ در مطالعه خود ایجاد کنیم.

آموزش پیشنهادی آکادمی
این مقالات را هم بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://aczahmatkesh.com/?p=285
ورود | عضویت
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد